regulamin sklepu internetowego

Olej z Czarnuszki Siewnej 50ml Nierafinowany Cumin

Olejki Eteryczne
17.05
PLN
Olej z Czarnuszki Siewnej 50ml Nierafinowany Cumin
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 17,05 zł
Cena netto: 13,86 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

czarnuszkasiewna_50ml

Producent:
-

Olej z czarnuszki siewnej

tłoczony na zimno, nierafinowany w buteleczce z pompką 50ml

INCI: Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil

Olej z nasion czarnuszki, zwany również złotem faraonów ma barwę ciemnego miodu, lekko piekący, gorzkawy smak i zielno-korzenny zapach. Jest olejem bardzo stabilnym i może być przechowywany dłuższy czas bez pogorszenia jakości.

  • Zawiera dużą ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych linolowego ( omega- 6 ) i oleinowego (omega - 9). Ponadto kwas α-linolenowy i bardzo rzadki w przyrodzie eikozadienowy, a także kwasy: oleomirystynowy, oleopalmitynowy, margarynowy, margarooleinowy. W oleju znajduje się ponad sto substancji o różnorakiej aktywności biologicznej. Wśród nich są fitosterole, witaminy (A, B1, B2, B6, C, niacyna, folacyna), minerały (wapń, potas, żelazo, magnez, selen, miedź , fosfor, cynk).
  • W oleju z czarnuszki znajdują się cenne olejki lotne o unikalnych właściwościach, które również decydują o zapachu oleju. W szczególności dotyczy to charakterystycznych dla czarnuszki tymochinonu, tymohydrochinonu i ditymochinonu. W składzie olejków lotnych są także trans-anetol, limonen, p-cymen, karwon i inne.
  • Olej ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące i antyoksydacyjne (wymiata wolne rodniki).
  • Działa przeciwbólowo, przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybicznie, przeciwwirusowo.
  • Jest skutecznym środkiem przeciwpasożytniczym.
  • W pielęgnacji urody jest cennym składnikiem kosmeceutyków. Olej łatwo jest absorbowany przez skórę i jest polecany do użycia w produktach, w których pożądane jest wsparcie działania antyoksydacyjnego, przeciwzapalnego, immunostymulującego i zmiękczającego.
  • Przy oleju z czarnuszki bardzo ważna jest zdolność wspierania systemu odpornościowego, co sprawia, że olej ten jest skuteczny w przypadku chorób skóry o podłożu autoimmunologicznym.
  • Olej z czarnuszki jest idealny zarówno do użycia w produktach przeznaczonych do ogólnej pielęgnacji ciała, jak i specjalistycznych, w szczególności do skóry dojrzałej, starzejącej się, suchej, spierzchniętej i uszkodzonej, do produktów przeznaczony do profilaktyki i leczenia egzemy, łuszczycy i innych chorób skóry, do preparatów o działaniu przeciwzapalnym, produktów do kruchych i zniszczonych włosów oraz produktów do masażu.

Przechowywanie Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Statystyki

Produkty:
748
Kategorie:
43
Nowości:
10
Promocje:
0

Waluty

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl