regulamin sklepu internetowego

Olej z Miąższu Awokado 10ml Nierafinowany

Olejki Eteryczne
4.99
PLN
Olej z Miąższu Awokado 10ml Nierafinowany
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 4,99 zł
Cena netto: 4,06 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

awokado_10ml

Producent:
-

Olej z miąższu awokado

tłoczony na zimno, nierafinowany w buteleczce 10ml z pipetą

INCI: Persea Gratissima (Avocado) Oil

Otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu dojrzałego owocu awokado – smaczliwki. Awokado to wiecznie zielone drzewo z rodziny wawrzynowatych; pochodzi z Ameryki Środkowej., uprawiane w całej strefie międzyzwrotnikowej.

Koncentracja w produkcie kosmetycznym

Do 95%, zalecamy zmieszać olej z innymi olejami.

  • Olej z awokado łatwo jest wchłaniany przez skórę, wnika w jej głębsze warstwy.
  • Zwany olejem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), silnie nawilża, ożywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową.
  • Używany jako czysty olej lub jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej, dojrzałej , starzejącej się i wrażliwej, nie ma działania drażniącego ani uczulającego.
  • Bardzo dobry jako olej do masażu. Ponieważ jest olejem gęstym zaleca się przy masażu mieszać z innymi olejami (olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, olejem z pestek moreli).
  • Podnosi wytrzymałość, uspokaja, wygładza, regeneruje, pielęgnuje, ochroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych.
  • Kosmetyki z dodatkiem oleju awokado otrzymują odpowiednią konsystencję dopiero po kilku dniach.
  • Olej z awokado jest również dobrym olejem odżywczym i nawilżającym do pielęgnacji włosów.
  • Wyniki badań potwierdzają, że olej z awokado ma zdolność leczenia stanów zapalnych, ochrony skóry przed skutkami starzenia się, nowotworami i uszkodzeniami przez promieniowanie UV.
  • Co ważne, zauważono, że olej z awokado ma unikalną zdolność odwracania szkód spowodowanych przez słońce.
  • Olej z awokado znacząco zwiększa ilość kolagenu w skórze.

Przechowywanie: W temperaturze poniżej 25 st. C w ciemnym miejscu (nie w lodówce). Olej jest naturalnie mętny, może wytrącać się osad. Przed użyciem należy wstrząsnąć. Olej awokado twardnieje w niskich temperaturach. Jest olejem odpornym na ciepło.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Statystyki

Produkty:
748
Kategorie:
43
Nowości:
10
Promocje:
0

Waluty

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl