regulamin sklepu internetowego

Olej z Pestek Kiwi 10ml Rafinowany Actinidia

Olejki Eteryczne
5.68
PLN
Olej z Pestek Kiwi 10ml Rafinowany Actinidia
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 5,68 zł
Cena netto: 4,62 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

kiwi_10ml

Producent:
-

Olej z pestek kiwi

tłoczony na zimno, rafinowany w buteleczce 10ml z pipetą

INCI: Actinidia Chinensis Seed Oil

Kiwi, znany również jako chiński agrest, pochodzi z Azji i jest uprawiany w Nowej Zelandii od 60 lat. Owoce są uważane za „super żywność” ze względu na wysoki poziom antyoksydantów, enzymów i błonnika, a niedawno odkryto, że nasiona są bogatym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych. Nasiona stanowią mniej niż 3% całkowitej masy kiwi. Nasiona są bardzo małe i delikatne, oddzielenie od masy odbywa się w specjalnym procesie opracowanym w Nowej Zelandii.

Olej z pestek kiwi ma jasnożółtą barwę i delikatny, charakterystycznych zapach. Jeśli chodzi o skład chemiczny, to aż w 60-70% złożony jest z niezwykle cennego dla człowieka kwasu tłuszczowego nienasyconego, zwanego kwasem alfa-linolowym (omega 3). Dość znaczny udział w całkowitej masie produktu mają również kwas linolowy (omega 6) oraz kwas oleinowy (omega 9). W mniejszych ilościach znajdują się w nim również kwas palmitynowy oraz kwas stearynowy.

W porównaniu z resztą miąższu pestki kiwi zawierają również bardzo wysoki poziom polifenoli – związków chemicznych o działaniu przeciwutleniającym. Konkretnie naukowcom udało się wyizolować prekursor kwercetyny, posiadającej silne właściwości przeciwzapalne, oraz kemeferol, flawonoid o wysokim potencjale przeciwnowotworowym, przeciwbakteryjnym oraz antywirusowym.  Poza tym w oleju znajdują się także tokoferol oraz tokotrienole – naturalne izomery witaminy E.

Właściwości oleju z nasion Kiwi:

  • Lekki, przyjemny zapach
  • Wysoce nawilżający
  • Naturalny środek zmiękczający
  • Wyjątkowe źródło kwasu linolenowego C18: 3 (Omega-3) i kwasu linolowego C18: 2 (Omega-6)
  • Bogaty w witaminę E i składniki odżywcze

Korzyści ze stosowania oleju z nasion kiwi

  • niezwykle wysokie stężenie kwasów omega 3 działa na skórę nawilżająco i wzmacniająco. Uważa się wręcz, że w aplikacji zewnętrznej produkt może przyspieszać regenerację komórek naskórka;
  • równocześnie z właściwościami nawilżającymi olej z pestek kiwi ma łagodzące działanie na skórę i okazuje się być skuteczny w łagodzeniu stanów zapalnych związanym z przebiegiem łuszczycy oraz egzemy. Regularne stosowanie redukuje łuszczenie się i świąd skóry;
  • badania nad ekstraktem z pestek kiwi sugerują również, że może być on skuteczny w zapobieganiu rozwojowi bakterii Propionicacterium acnes i wydzielaniu hormonu dihydrotestosteronu, a więc dwóch czynników odpowiadających za pojawianie się zmian trądzikowych;
  • olej z pestek kiwi może być również z powodzeniem stosowany do pielęgnacji włosów i skóry głowy, zapewniając głębokie nawilżenie, łagodzenie stanów zapalnych oraz zwiększenie elastyczności.

Olej z nasion kiwi jest doskonale dostosowany do następujących zastosowań w pielęgnacji osobistej:

  • Ochrona skóry
  • Pielęgnacja ust
  • Pielęgnacja włosów
  • Pielęgnacja paznokci
  • Kosmetyki
  • Aromaterapia

Zalecane użycie: 1 – 100%.

Produkt bardzo łatwo się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy i zasadniczo nie wywołuje podrażnień. Ostrożność w aplikacji powinni jednak zachować ludzie uczuleni na owoce kiwi, orzechy laskowe, pszenicę i mak – dla nich olej kiwi może być alergizujący.

Opinie o produkcie (0)

* - Pole wymagane

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Statystyki

Produkty:
748
Kategorie:
43
Nowości:
10
Promocje:
0

Waluty

Wersje językowe

Sklep jest w trybie podglądu
Sklep internetowy Shoper.pl